Gard Sandaker-Nielsen gjenvalgt som leder av Åpen folkekirke

På årsmøtet i Åpen folkekirke lørdag 3. mars ble Gard Sandaker-Nielsen (39) gjenvalgt som leder for de neste to årene. 

Det gjenstår et godt stykke arbeid for at Den norske kirke skal bli en åpen og inkluderende folkekirke, sier Sandaker-Nielsen. Åpen folkekirke skal sørge for at alle føler seg hjemme i kirken og vil fortsette å bidra til en positiv utvikling av Den norske kirke. Vår viktigste seier så langt, er å sørge for at alle får gifte seg i sin lokale kirke. Men vi er ikke i mål med å gjøre kirken til en åpen og inkluderende folkekirke der alle – uavhengig av kjønn, legning, funksjonsevne og bakgrunn – kaføle seg velkommen og hjemme, sier den gjenvalgte lederen. 

Han fortsetter: -Åpen folkekirkes arbeid for å sikre at Den norske kirke skal være et raust felleskap der det er rom for å være uenige, er ikke ferdig, så jeg ser fram til å lede arbeidet videre. Kirkevalget i 2019 er ikke langt unna, og vi skal nå ruste organisasjonen for å gjøre et nytt godt valg. Det neste året skal vi sammen jobbe for å sette nye saker på dagsorden som vi ønsker skal  prege utviklingen av Den norske kirke i årene som kommer. 

Det nye styret består også av Kristin Gunleiksrud Raaum, Margaret MørkDag O. Ottosen, Kirsten M. Aase Finch og Jens Bjelland Grønvold. Varamedlemmer er Ole Kristian Bonden, Lise Martinussen og Ingvild Bjørnøy Lalim.

Les årsmøtetalen til leder Gard Sandaker-Nielsen.

Les også professor emeritus Halvor Moxnes viktige preken som ble holdt under gudstjenesten på årsmøtet.