Konfirmasjon  

Konfirmasjonstiden er viktige og utviklende måneder for ungdom. Konfirmasjon betyr å bekrefte, og er en bekreftelse på løftet Gud gav da vi ble døpt. Konfirmasjonen er en konkret forbønnshandling hvor Gud bekrefter sin kjærlighet og sitt løfte om alltid å være med oss. Månedene før konfirmasjonen kalles konfirmasjonstiden og består de fleste steder av ukentlige samlinger hvor en får lære og erfare tro og hva som skjer i kirken. Det legges vekt på å bli kjent med Bibelfortellinger og ulike etiske problemstillinger. Mange steder arrangeres det leir i løpet av konfirmasjonstiden. I løpet av denne tiden blir en bedre kjent med seg selv, medkonfirmanter og Jesus. En lærer mer om tro, har det gøy og får ny kunnskap og nye erfaringer.  

De fleste konfirmeres det året de fyller 14 år, men det varierer om konfirmasjonsgudstjenesten er på våren eller på høsten. Sjekk med din lokale menighet når opplegget starter og når det er mulig å melde seg på.   

De fleste steder er det fastsatt en egenandel for konfirmasjon, men det finnes støtteordninger for dem som ikke har mulighet til å betale noe.  

Les mer om konfirmasjon og hvordan du får kontakt med din lokale menighet på kirken.no: https://www.kirken.no/nb-NO/konfirmasjon-i-den-norske-kirke/